Creatives

Deze voorstelling is ontstaan in eigen beheer van Projectkoor ‘Werk in Uitvoering’. De creatieve leiding is in handen van Jenneke Wouters (regie), Siep Glastra van Loon (regie) en Elise Colen-Claas (muziek):

  • Jenneke Wouters
    Jenneke Wouters deed in haar tienerjaren praktijkervaring op bij diverse producties van Stichting Theaterplan Eindhoven. Even studeerde ze Jazz-zang aan het conservatorium in Maastricht, waarna ze koos voor musical en verder studeerde aan de academie van het Nederlands Musical Ensemble (later DAPA). Ze speelde Jekyll & Hyde en Eiland van het NME, deed mee aan ‘Musicals in Ahoy’ (JvdE) en in diverse dinershows. Binnen Music All Around schreef ze voor de diverse shows de muziek en/of het script. Sinds 2008 geeft ze musical les bij het Nederlands Jeugd Musical Theater in Amsterdam en sinds 2009 ook bij het Muziekpakhuis049 in Asten.
  • Siep Glastra van Loon
    Tien jaar lang volgde Siep Glastra van Loon dans- en musicallessen bij het Nationaal Jeugd Musical Theater in Amsterdam. Met de musicalproducties ‘Assepoester’, ‘Narnia’, ‘Kruistocht in Spijkerbroek’ en ‘Oorlogswinter’ van het NJMT tourde hij door Nederland en België.  In 2014 speelde hij bij Music All Around de hoofdrol Bertram in ‘Kunt u ons de weg naar Hamelen vertellen, meneer?’. Naast zijn studie aan de Nederlandse Film Academie, maakte hij in 2015 jaar zijn debuut als choreograaf bij ‘I Want It All’. Sinds 2016 is hij, naast zijn werk als dans- en theaterdocent, werkzaam als choreograaf en co-regisseur bij onder meer de producties ‘Rakkertje de Musical’ en ‘Op Naar Het Woud’. Ook verzorgt hij samen met Jenneke muzikale arrangementen en opnames voor onder andere het kinderboek & musical ‘Hotel Silvermaen’. In 2016 verzorgde hij de choreografie en gedeelde regie van ‘De Leeuw, de Heks en de Kleerkast’.
  • Elise Colen-Claas
    Elise is per toeval dirigent geworden van Projectkoor ‘Werk in Uitvoering’. Ze is met dit koor begonnen in 2010, nadat ze als pianist ruim 20 jaar verschillende koren heeft begeleid zowel tijdens de repetities als bij optredens in binnen- en buitenland. Zo heeft ze o.a. Marco Bakker, Ernst-Daniel Smid, Henk Poort en Marjolein Keuning begeleid. De muziek heeft haar altijd verder gebracht in haar leven. In 2016 brak een nieuwe periode aan door met het projectkoor vorm te geven aan in eigen beheer gemaakte muziektheatervoorstelling BESLIST. Hierna bleek dat dit het spoor was om met het koor verder te gaan:  zingen is een vorm van emotie, hoe mooi als je dit in een verhaal kunt verwoorden en kunt overbrengen op anderen.